Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında Gerçekler Açığa

Wiki Article

Acil çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emin bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Binalarda belli başlı standartlarda iz alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın en kazalı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, insan tahliye dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör şeşnda tutulması hayati ögönen taşımaktadır.

Dolgular ile kapı boşluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler kompradorlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda zahmetsiz açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, bapnın kullanılacağı yere bakılırsa değteamülebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Binalarda mevcut yangın bapları ve esas bapların kanatı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz kapısı olabileceği kabil, bir odanın ciğerindeki farklı bir oda bapsı da kabil.

Firmamız ile yapacağınız işlerde, biz sisin yerinize tüm yönetmelikleri inceliyor, değişen hükümler ve gelişen teknoloji ile yasal zorunlulukları da durum ederek yangın merdivenlerinizi imal ediyor ve montajını sağlıyoruz.

Yangın baplarında kapıyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, yerinde malzemelerden mimarilması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en defosuz kapıların binanın kuruluşsına mutabık çelik kabil malzemelerden üretilen baplar başüstüneğu gerçeği değaksiyonmemiştir.

Opsiyonel olarak esrar sızdırmazlık sağlayan kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Bir diğer şgeri ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış kapısı namına çatı kesilme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe gereğince midekuruluşsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan yufka kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı henüz buna bentlı olarak elan bozuk olmaktadır.

Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve denetlememları düzgün olarak gestaltlmalıdır. Kapının muntazam çkızılışmasını çıkarmak ciğerin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kadar birlikteşenlerin durumu Yangın Kapısı Fiyatları kontrol edilmeli ve icabında hizmet kuruluşlmalıdır.

Yangınlar esnasında meydana mevrut ölümlerin kestirmece% 90 ’ı alevlerle vasıtasız temastan bileğil duman solunmasından kaynaklanmaktadır.

Report this wiki page